Järnafestivalen

NU har den 12e Kulturfestivalen sett på sig själv – och se den var fantastisk! Hur kan en festival se på sig själv? Jo, om den består av alla deltagarna och medverkande som tillsammans skapar den medan den blir till. Och sedan alla sätter sig i ring (som vi gjorde i lördags den 4/6-09) och utbytte tankar och erfarenheter. Ja och då var vi överens! Vi har fått arbeta med material som vi sökt göra konst av. Järn, ton, kropp, siden, språk, öga, pensel mm. Tingen har förvandlats – vi har förvandlats. Teman har märkts som inte var uttänkta i förväg – det starkaste var närvaro i livets brännpunkt: NUET – och det var en härlig festival med idel nöjda festivalere.

Vi gjorde t o m en föreställning ihop. Och det var många som upplevde konst intensivare och intressantare än annars. Som en deltagare sade: I vanliga fall glider tankarna lätt iväg till något annat när jag hör musik men när musikimprovisationsgruppen spelade märkte jag efteråt att jag bara lyssnat hela tiden.

NYTT i år var kurs i mindfulness – och det visade sig att just detta sammanfattade det mesta av festivalens idé och vardag: total närvaro och att låta det ske som vill bli till!

Mest gripande var barnens cirkusuppträdande. Mer kommer snart på http://www.jarnafestvalen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: